Noutăţi şi Evenimente

07.04.2017
În perioada 20-21 aprilie 2017, la Chișinău, va fi organizat Forumul Internațional "Urbanism și dezvoltare durabilă", ediția a II-a. Obiectivele, inclusiv așteptările organizatorilor și ale participanților au fost discutate, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în cadrul unei întrevederi oficiale cu un grup de specialiști ai ministerului. Evenimentul va fi organizat de Ambasada Franței în Republica Moldova în parteneriat cu autoritățile publice central și locale din Chișinău.

Jérémie Petit, Consilier de Cooperare și Acțiune Culturală în cadrul Ambasadei Franței la Chișinău a vorbit despre subiectele incluse pe agenda evenimentului, potențialii participanți, precum și a subliniat scopul și obiectivele organizării forumului.

"Ne propunem să intensificăm cooperarea și colaborarea dintre autoritățile publice locale din Franța și țara dumneavoastră pentru a dezvolta în comun proiecte de dezvoltare durabilă, urbanism și dezvoltare a localităților", a subliniat,  în cadrul discuțiilor, Jérémie Petit.  

Reprezentanții ministerului și-au exprimat disponibilitatea de a coparticipa în organizarea evenimentului și a prezenta în cadrul panelurilor de dezbateri informații importante în dezvoltarea urbanismului și amenajării teritoriului.

"Vă mulțumit pentru disponibilitatea de a susține organizarea unui forum de specialitate în țara noastră, inclusiv pentru susținerea financiară. Suntem siguri că va fi o platformă eficientă de comunicare și de schimb de experiență pentru autoritățile locale din țara noastră", a precizat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov, în discuțiile cu oaspeții de la ambasadă.

La rîndul său, șefa Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe, Elena Bejenaru a menționat subiectele ce ar fi important de abordat în cadrul evenimentului.

"Conceptul agendei este binevenit, vom propune cîteva tematici pentru dezbateri în cadrul forumului. Cu siguranță va fi o experiență inedită pentru autoritățile publice locale care vor participa, pentru că vor acumula cunoștințe noi, necesare dezvoltării durabile a localităților", a subliniat șefa Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe, Elena   Bejenaru, în cadrul dialogului.

La final, părțile au convenit să colaboreze în perioada imediat următoare la capitolul tematicilor panelurilor de discuții, implicarea specialiștilor în construcții în cadrul dezbaterilor și obiectivele evenimentului.

7 aprilie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

20.07.2009

În perioada 14 – 17 mai 2009 reprezentaţii Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului vor participa la şedinţa Consiliului interstatal pentru colaborare în domeniul construcţiilor a ţărilor membre CSI, ce se va desfăşura în Duşanbe, Tadjikistan.

20.07.2009
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului organizează la data de 28 mai 2009, cu începere de la ora 11.00, o întrunire privind lansarea fazei a II a proiectului de construcţie şi reabilitare a locuinţelor pentru categoriile de populaţiei socialmente vulnerabile.

31.03.2017
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor demarează vineri, 22 iunie curent, începînd cu ora 9.00, lucrările de construcție a școlii primare-grădiniță din comuna Cotul Morii, raionul Hîncești

25.06.2012
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Pe parcursul primelor 5 luni ale anului 2012 Inspecția de Stat în Construcții a depistat 256 de construcții neautorizate pe teritoriul țării, dintre acestea 152 în Chișinău, motivul apariției acestor construcții fiind nerespectarea Legii de către Administrațiile Publice Locale (APL) la elaborarea și emiterea certificatului de urbanism și autorizației de construcție.

Inscrie-te la această secțiune cu adresa de email: