Noutăţi şi Evenimente

20.07.2009
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Ministerul Construcţii şi Dezvoltării Teritoriului în conformitate cu Dispoziţia Guvernului Republicii Moldova, cu concursul a 2 grupuri de lucru, constituite prin ordinul Ministrului au efectuat investigaţii privind volumul fizic şi financiar de pagube pricinuite clădirilor menţionate în urma actelor de vandalizare produse în ziua de 7 aprilie curent, precum şi necesarul de lucrări, de asemenea exprimate în volum fizic şi financiar pentru reparaţia şi reabilitarea clădirilor în conformitate cu normele moderne de proiectare şi construcţie.

03.07.2012
Serviciul de Presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Astăzi, în comuna Cotul Morii din raionul Hîncești a fost pusă prima piatră la construcția școlii primare –grădiniță și a fost inaugurat Centrul de Sănătate din localitate.

Oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au prezentat, în cadrul festivității solemne, proiectul obiectului construcției și au comunicat detaliat modalitatea de comunicare dintre blocurile funcțional separate. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan a menționat că proiectul prevede construcția a 6 blocuri, inclusiv galeriile de trecere, astfel încît, în perioada rece a anului sau în timpul precipitațiilor elevii vor avea acces la cantină sau în sala de sport prin interiorul instituției. De asemenea, ministrul a comunicat că obiectul construcției urmează să fie dat în exploatare la începutul sezonului rece.

02.07.2012
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Membrii grupului de lucru inițiat pentru elaborarea propunerii de politică publică (PPP) privind dezvoltarea urbană echilibrată în Republica Moldova sau întrunit astăzi, în cea de-a doua ședință pentru a discuta despre nivelul de dezvoltare urbană din țară și cauzele dezvoltării dezechilibrate a orașelor. De asemenea, cei prezenți au discutat și despre efectele acestei probleme și rolul PPP în soluționarea acesteia.

În urma dezbaterilor, membrii grupului de lucru au identificat propuneri privind indicatorii ce definesc problema, au analizat arborele problemei, precum și au modificat și completat cauzele apariției și efectele generate de problemă. Menționăm că, grupul de lucru are un format participativ, incluzînd reprezentanți ai Autorităților Publice Centrale, Autorităților Publice Locale, societății civile și experți naționali.

04.07.2012
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Directorii Agențiilor de Dezvoltare Regională Centru, Nord și Sud și-au intensificat vizitele în teritoriu, aceștia monitorizează efectuarea lucrărilor la proiectele de dezvoltare regională pentru a asigura o implementare eficientă dar și pentru a impulsiona antreprenorii să respecte graficele de execuție a lucrărilor și dare în exploatare a obiectelor.

29.06.2012
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Circa £1.5 milioane (aproximativ 1.75 milioane Euro) constituie Suportul Bugetar pentru Dezvoltarea Regională din ţara noastră, oferit de Guvernul Marii Britanii, fapt confirmat ieri, prin semnarea Memorandumul de înţelegere dintre Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (DFID) şi Guvernul Republicii Moldova.

Inscrie-te la această secțiune cu adresa de email: