În comuna Cotul Morii a început construcția școlii primare – grădiniță

03.07.2012

Astăzi, în comuna Cotul Morii din raionul Hîncești a fost pusă prima piatră la construcția școlii primare –grădiniță și a fost inaugurat Centrul de Sănătate din localitate.

Oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor au prezentat, în cadrul festivității solemne, proiectul obiectului construcției și au comunicat detaliat modalitatea de comunicare dintre blocurile funcțional separate. Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan a menționat că proiectul prevede construcția a 6 blocuri, inclusiv galeriile de trecere, astfel încît, în perioada rece a anului sau în timpul precipitațiilor elevii vor avea acces la cantină sau în sala de sport prin interiorul instituției. De asemenea, ministrul a comunicat că obiectul construcției urmează să fie dat în exploatare la începutul sezonului rece.

Totodată, viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Anatolie Zolotcov a prezentat grafic obiectul construcției și a comunicat că școala primară are o capacitate de 125 locuri, iar grădinița de copii 100 locuri.

Amintim că, grădiniţa de copii va avea 4 grupe, inclusiv complexul de încăperi auxiliare; blocul alimentar-gospodăresc va fi dotat cu încăperi pentru bucătărie, sala de luat masa, staţie termică; şcoala primară va include 2 clase pentru elevii clasei I și alte 3 clase pentru elevii claselor II-IV. De asemenea pentru elevii claselor I sunt prevăzute dormitoare, săli pentru jocuri ş.a. conform normativelor din construcţii în vigoare, iar blocul sportiv va fi dotat cu sala de gimnastică cu vestiare, sala de conferinţe și atelier pentru instruire profesională ş.a.

Ulterior, cei participanți la festivitatea de demararea a lucrărilor de construcție a școlii au participat la inaugurarea Centrului de Sănătate din localitate.

La eveniment au participat Prim-ministrul republicii Moldova Vladimir Filat, ministrul Marcel Răducan, viceministrul Anatolie Zolotcov, reprezentanții administrației publice locale din raionul Hîncești și localnicii din Cotul Morii.