La Chișinău va fi organizat un Forum internațional în domeniul urbanismului și dezvoltării durabile

07.04.2017
În perioada 20-21 aprilie 2017, la Chișinău, va fi organizat Forumul Internațional "Urbanism și dezvoltare durabilă", ediția a II-a. Obiectivele, inclusiv așteptările organizatorilor și ale participanților au fost discutate, astăzi, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în cadrul unei întrevederi oficiale cu un grup de specialiști ai ministerului. Evenimentul va fi organizat de Ambasada Franței în Republica Moldova în parteneriat cu autoritățile publice central și locale din Chișinău.

Jérémie Petit, Consilier de Cooperare și Acțiune Culturală în cadrul Ambasadei Franței la Chișinău a vorbit despre subiectele incluse pe agenda evenimentului, potențialii participanți, precum și a subliniat scopul și obiectivele organizării forumului.

"Ne propunem să intensificăm cooperarea și colaborarea dintre autoritățile publice locale din Franța și țara dumneavoastră pentru a dezvolta în comun proiecte de dezvoltare durabilă, urbanism și dezvoltare a localităților", a subliniat,  în cadrul discuțiilor, Jérémie Petit.  

Reprezentanții ministerului și-au exprimat disponibilitatea de a coparticipa în organizarea evenimentului și a prezenta în cadrul panelurilor de dezbateri informații importante în dezvoltarea urbanismului și amenajării teritoriului.

"Vă mulțumit pentru disponibilitatea de a susține organizarea unui forum de specialitate în țara noastră, inclusiv pentru susținerea financiară. Suntem siguri că va fi o platformă eficientă de comunicare și de schimb de experiență pentru autoritățile locale din țara noastră", a precizat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov, în discuțiile cu oaspeții de la ambasadă.

La rîndul său, șefa Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe, Elena Bejenaru a menționat subiectele ce ar fi important de abordat în cadrul evenimentului.

"Conceptul agendei este binevenit, vom propune cîteva tematici pentru dezbateri în cadrul forumului. Cu siguranță va fi o experiență inedită pentru autoritățile publice locale care vor participa, pentru că vor acumula cunoștințe noi, necesare dezvoltării durabile a localităților", a subliniat șefa Direcției generale arhitectură, construcții și locuințe, Elena   Bejenaru, în cadrul dialogului.

La final, părțile au convenit să colaboreze în perioada imediat următoare la capitolul tematicilor panelurilor de discuții, implicarea specialiștilor în construcții în cadrul dezbaterilor și obiectivele evenimentului.

7 aprilie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor