La Paris se desfășoară Conferința Internațională a Politicii Naționale de Dezvoltare Urbană

16.05.2017
Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov participă, în perioada 15-18 mai, curent, la Conferința Internațională a Politicii Naționale de Dezvoltare Urbană, ce se desfășoară la Paris, Franța.

Evenimentul constituie o primă reuniune ce oferă oportunitatea dezbaterii obiectivelor de dezvoltare durabilă, a agendei globale de dezvoltare urbană, precum și a problemelor ce țin de realizarea politicii naționale de dezvoltare urbană.

La Conferință viceministrul Zolotcov prezintă două rapoarte cu referire la politica națională a țării noastre în domeniul urbanismului și Planul de acțiuni în domeniul locuințelor, urbanismului și managementul terenurilor, pentru următorii 8 ani.

"Avem scopul să realizăm un schimb de experiență și bune practici în domeniul dezvoltării urbane pentru a îmbunătăți acțiunile în domeniu. După dialogul din cadrul atelierelor de lucru vom fi capabili să revedem procesul de proiectare, implementare, monitorizare și evaluare a politicii naționale de dezvoltare urbană. Tuturor participanților le sunt oferite noi oportunități de dezvoltare", a precizat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov , în prezentarea  sa din cadrul Conferinței. De asemenea, oficialul a subliniat că evenimentul constituie un forum global ce prezintă interes sporit și este util primarilor și tuturor celor ce implementează politicile urbane naționale.

La evenimentul de la Paris participă oficiali guvernamentali, funcționari, organizații non-guvernamentale, din diferite țări, care activează în domeniul politicii de dezvoltare urbană. 

 

16 mai 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor